Carnea din mici și cârnați a fost înlocuită? Ce ar pune producătorii în locul ei, din cauza creșterii prețurilor

by Cătălin Ghiță

Românii adoră carnea tocată din care sunt făcuți micii sau cârnații tradiționali românești. Aceasta a fost înlocuită de producători. Ce consumi, de fapt, la masa de 1 mai? Produsele pe care le preferă mulți pot conține substanțe periculoase. ,,Era de așteptat ca din cauza creșterii prețurilor la utilități și carne, a erodării puterii de cumpărare a românilor, rețeta de mici, care sunt vedeta grătarului de 1 mai, să fie denaturată”, a explicat președintele Asociației Pro Consumatori.

Producătorii au înlocuit carnea din mici și cârnați: din ce sunt făcute preparatele preferate de români?

In mare carnea va fi înlocuită cu fibre de cartofi, fibre de mazăre, bambus, sfeclă roșie, extract de drojdie, ceapă, arome de carne sau aditivi alimentari.

,,Aceste produse tradiționale se găsesc la un preț dublu”

De asemenea, pe piață se mai găsesc și cârnați care sunt făcuți după rețetele tradiționale testate anterior de Ministerul Agriculturii.

,,Totodată, se găsesc multe rețete de cârnați care, la fel, sunt realizate după rețete tradiționale și atestate de Ministerul Agriculturii. Aceste produse tradiționale se găsesc la un preț dublu, aproximativ 40-50 de lei kilogramul.

Cele realizate în sistem industrial se găsesc la prețul de 20 de lei kilogramul”, a explicat Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

119 Vizualizari

You may also like

Leave a Comment

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale conform Regulamentul UE privind protectia generala a datelor ("GDPR"). Accept Contact

GDPR | Cookie