După ce a făcut publică ordonanța care prevedere creșteri salariale pentru bugetari, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a menționat că aceasta va fi aprobată săptămâna viitoare.

„S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaționale care aveau o diferență de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 și în direcția aceasta mergem, cred că ordonanța va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, Adrian Câciu.

El a mai adăugat că sporurile salariale vor rămâne în analiza Guvernului, acestea fiind mai sensibile câteodată, față de salariul de bază „pentru că pot crea prin diferențe între ministere noi inechități”.

Potrivit noii ordonanțe, toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute

în grila Legii salarizării bugetare stabilite pentru 2022 vor primi o majorare salarială cu 25%.

Majorările salariale se vor acorda începând cu salariul din luna august.„Începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie”, se arată în ordonanța de urgenta emisa miercuri.