Felul de mâncare pe care Nicolae Ceauşescu îl cerea mereu la masa de Revelion.

by Cătălin Ghiță

Felul de mâncare pe care Nicolae Ceauşescu îl cerea mereu la masa de Revelion, „marea lui pasiune” era un preparat ce a devenit, cu anii, sinonim cu sărbătorile de iarnă: sarmalele. „Dacă lipseau, era vai și-amar”, punctează fiica fratelui mai mare al dictatorului.

„Marea lui pasiune”

Fostul lider comunist iubea și mâncărurile pe bază de pește – ciorba de peşte, plachia şi saramura.

„Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se mai bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, adaugă aceasta.

An de an, familia Ceaușescu petrecea noaptea de Revelion în casa din Bulevardul Primăverii, unde se organiza „o petrecere tradițională cu mâncare multă și veselie”.

Fata de”boierii” de azi care stăpânesc România…..Ceaușescu era pistol cu apa.

548 Vizualizari

You may also like

Leave a Comment

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale conform Regulamentul UE privind protectia generala a datelor ("GDPR"). Accept Contact

GDPR | Cookie